МОЖЕ ЛИ ТЕХНИКАТА БОУЕН ДА МИ ПОМОГНЕ


Техниката Боуен се препоръчва за всички възрасти, от новороденото дете до възрастния човек, с остри или хронични проблеми.

С огромен успех тя се прилага също и при атлети, бременни жени и хора със специфични нужди. Тя повлиява тялото на всички нива: физическо, химическо, ментално и емоционално.

Резултатите са впечатляващи и при бебета и при животни, така че плацебо ефект е невъзможен!

Остри, хронични, неврологични и психо-соматични заболявания се подобряват след Боуен процедура.

Състояния, които се повлияват много добре от Боуен терапията са:
• Мускулно-скелетни и ставни проблеми: замръзнало рамо, травми от пренапрежение, проблеми с тазобедрените стави и колената, навяхване на глезените, болки в гърба, ишиас, гръбначни изкривявания, всякакви спортни травми;
• Проблеми с вътрешните органи (дробове, бъбреци, черен дроб, жлъчен мехур, стомах, черва …), стомашно-чревни разстройства;
• Безплодие у жените, кисти на яйчниците, фиброми, разстройство на имунната система;
• Емоционален дисбаланс, напрежение, стрес, депресия, синдроми на остра или хронична умора;
• Дихателни проблеми – бронхиални и астматични симптоми; Стрес и синдром на хроничната умора, Алергии и сенна хрема; Емоционален и хормонален дисбаланс, Мозъчен и сърдечен удар;
• Авто-имунни заболявания, алергии;
• Мигрена и други видове главоболие;
• Нощно напикаване;
• Неврологични проблеми, инсулт, Паркинсон, шокови състояния;
И още много други…

Терапията Боуен е съпътстваща, допълваща традиционната медицина, без да се намесва в предписанията й.
Въздействието на Техниката Боуен върху нервната система е много фино и е необходимо време за пълното проявление на ефекта й. За да не се прекъсне процеса на ответната реакция в тялото е най-добре да не се предприемат други мануални или енергийни терапии няколко дни преди и след сеанс с Техниката Боуен.

72 thoughts on “МОЖЕ ЛИ ТЕХНИКАТА БОУЕН ДА МИ ПОМОГНЕ

 1. Имам стеснение на хранопровода, в следствие на изгаряне със сода каустик в детска възраст. Вече съм на 60 г., а проводимостта на хранопровода ми в изгорения участък е едва 4 мм в диаметър и то в продължение на 1,5 см малко над стомаха. Това силно затруднява храненето ми, което е съпроводено с многократно повръщане на храната. Възможно ли е БОУЕН терапията да повлияе положително на храненето ми?

  • Да, може да помогне терапията. Проблемът е дългогодишен и сериозен. Трябва да се направят 2-3 сеанса за да се почувства ефект. И след това вече убедени да говорим за по-дълъг цикъл сеанси.

  • Здравейте.
   При Бехтерев помага отлично, но е необходима много работа.
   За камък в жлъчката също, но за стопяването му е необходимо и да се пият разни неща. Като червено цвекло обработено по определен начин например.

 2. Здравейте!
  Може ли да помогне при разширени вени? Ако да, то колко сеанса са нужни и може ли да се очаква дълготраен ефект?

  • Здравейте!
   Резултатите които съм наблюдавал до момента са много добри и се получават след 4-5 сеанса. Ефекта е дълготраен само ако се спазват определени условия, които обсъждаме още при първата среща.

 3. Искам да попитам може ли Боуен да помогне при задържана течност в средното ухо и оттам намаление на слуха. Става въпрос за 5 годишно дете. Освен това в момента то пие хомеопатия за този проблем – в статията пишеше че не е добре да се съчетава Боуен с други енергийни техники – така ли е? Аз търся още нещо като допълнение към хомеопатичното лечение.

  • Да, може да помогне. Чудесно при това.
   Боуен не е енергийна техника. Съчетава се добре с хапчета, инжекции и хомеопатия. Но ефекта от терапията е слаб ако паралелно се ползват масажи, рефлексотерапия, су-джок, рейки и други подобни.

  • Здравейте.
   Да, има данни за подобрение. Освен това при ДЦП се работи малко по-различно, т.е. не се работи само и единствено по мускулите. Сеанси се правят дълго време.

 4. Лия

  Здравейте! Искам да попитам болките в кръста\прищипан нерв повлиява ли се от Боуен терапиите и колко процедури са нужни?

 5. Здравейте, с риск да се наложи да се повторите ще попитам дали може да повлияе на тежка медианна шийна дискова херния С5-С6. Не става въпрос за симптомите, интересуваме в дългосрочен план, има ли възможност за определен регрес на състоянието. Благодаря 🙂

  • Здравейте.
   Благодаря за въпроса.
   Има показания, че това се случва.
   И определено вярвам, че трябва да е за дълъг период.
   Все пак всяка клетка умира и се ражда нова. Така тялото се обновява.
   И когато се махнат причините за проблема не се сещам за доводи да няма дългосрочно подобрение.

 6. Здравейте, да попитам и аз-повлиява ли терапията при болни от Улцерозен колит?

  • Здравейте.
   Да, техниката помага на тялото да се справя много по-добре с автоимунни заболявания.

  • Здравейте.
   Благодаря за въпроса.
   Относно повишеното съсирване на кръвта подобрението е чудесно и бързо, но за разширените вени трябва повече работа и повече търпение.
   Успех.

 7. Здравейте! Благодаря Ви за отговора. Аз имам и друг проблем. Имам вътрешна хидроцефалия с имплантиран вентрикуло-перитониален шънт (с някакви магнити, метали и аз не знам точно, клапата е регулируема), квадрипареза, в резултат на хидроцефалията. Искам да Ви попитам, това пречи ли на Вашата терапия по някакъв начин и дали може да ми навреди? Иначе имам намерение да лекувам само повишеното кръвосъсирване и разширените вени. Имам и затлъстяване, но предполагам, че Вашата терапия би могла да помогне и за това. Благодаря Ви отново за отговора.

 8. Здравейте.Детето ми е на 6 г. има ДЦП квадри пареэа и симптоматична епилепсия.Много иэчетох эа боуен терапията не ми стана ясно эа епилепсията лекува ли я? а най вече притеснения влошаване състоянието на детето.

  • Здравейте.
   Не мога да кажа, че лекуваме каквото и да било.
   Това което правим работейки с терапията върху тялото е да помогнем организмът да започне да се променя.
   Отпуска се нервната система, мускулите…
   Органите започват да работят по-добре. Има по-добро кръвоснабдяване на клетъчно ниво.
   И да, работейки за ДЦП се повлиява чудесно и епилепсията.

 9. Здравейте, от близка научих за Боуен терапията. През месец май 2015г. получих силен световъртеж. Изпратиха ме в болница, а от там ме изписаха с диагноза – световъртеж от централен произход. Казаха ми, че трудно минават световъртежите, обикновено 1-2 месеца. Изписаха ми емпирин. В интернет прочетох за такъв вид световъртеж, но за лечението -нищо. Всъщност пия лекарството за световъртежа , а причината за него не е установена. Аз съм здрава, от 3 години ходя на йога, движа се постоянно, храня се здравословно. От Варна съм, може ли да се повлияе по този метод и към кой да се обърна?

  • Здравейте.
   Това състояние чудесно се повлиява от терапията.
   Обикновено след 1-2 процедури има добри резултати. Но понякога са необходими и 4-5 или повече сеанса.
   Предполагам, че вашите близки ще ви препоръчат колега във Варна. Можете да намерите практикуващите и на официалния сайт за България.
   Поставил съм линк към него на блога си най-долу в дясната колона.
   Успех.

 10. Здравейте! Имам син на 3 месеца, който получи ингвинална херния, за която ни казаха, че задължително трябва да се оперира. Искам да попитам дали боуен терапията би помогнала при детето и дали ще мине без операционна намеса?
  Благодаря Ви!

  • Здравейте!
   Не мога да отговоря на въпроса. Не съм имал подобен случай.
   Мисля, че ако лекарят ви разреши да отложите операцията с 3-4 седмици си струва да се пробва.
   Все пак детето расте доста бързо на тази възраст и може и да се затвори хернията.
   Но ако лекарят твърди, че операцията е спешна може би трябва да оперирате.
   Успех!

 11. Здравейте, преди 6 месеца получих тежката диагоза – течност в маточните тръби.
  Препоръката е отсраняването им и ин виро оплождане. Повлияват ли се тръбите от БОУЕН и има ли смисъл да опитвам и това според Вас ?

  • Здравейте! Да, повлияват се. Но трябва да имате 3 до 6 месеца време за да може да настъпи подобрението. А дали имате такова време решавате вие и лекарите. Освен това съвместно с Боуен процедури има и други начини за подпомагане справянето с проблема, които скъсяват времето за успех. Иначе винаги съм смятал, че ин витро зачеването не е добра идея, а супер краен вариант при неуспех на много други начини. Моля Ви, прочетете „Бялата книга на живота“.

 12. Здравейте! От 5 години страдам от тревожно разтройство, с много силни кризи – световъртежи, треперене, сърцебиене, повръщане и какво ли още не. Пила съм антидепресанти и в момента ги спирам, като получавам още по-силни кризи, дори ми се появиха мушички пред очите. Въпросът ми е – може ли да помогнете с тези терапии и колко ще са необходими и на какъв интервал се провеждат.
  Благодаря предварително!

  • Здравейте!
   Благодаря за въпроса.
   Да, мога да помогна.
   Колко ще са необходими зависи от много фактори, но изхождайки от опита си се надявам след 10-12 сеанса да има видим резултат.
   Работи се веднъж седмично.

 13. Здравейте !Искам да попитам дали тази страхотна техника може да повлияе поне мьни4ко при множествена склероза ще сьм много щастлива ако одговорьт е полойителен.Благодаря

  • Здравейте! Да, има добри резултати при работа с МС, особено в двигателната активност и изпускането по нужда.
   Успех!

 14. Здравейте!Имам световъртеж,който усещам като замаяност в лека форма и се появява от време на време,казвам лека форма защото преди година бях така 3 месеца и след лечение с медикаменти изчезна,но като се влоши времето и симптомите са налице.Дали тази терапия ще ми помогне да премахна появяването на тези симптоми или поне малко да им повлияе.Благодаря!

 15. Здравейте!
  1.Страдам от паническо разтройство. При провеждане и след процедурите има ли опастност паниката да се обостри следствие на реакцията.
  2. Имам лимфен застой след на отсраняване на лимфни възли при тотална хистертомия. Боуен помага ли при лимфен застой, при положение,че е нарушена структурата на лимфната система.
  Ще Ви бъда благодарна, ако ми помогнете

  • Здравейте!
   Относно реакциите при паническо разтройство – колкото и малка да е вероятността за обостряне тя съществува.
   Относно лимфния застой резултатът е чудесен.
   Поздрави!

 16. Здравейте!
  1. Загубих постепенно слуха в едното си ухо ( диагноза – Отосклероза). Наложи се да направя операция през 2015 г. на същото ухо имам поставен имплант, Сега с оперираното ухо чувам, но след операцията получих постоянен световъртеж и замайване, което не се повлия от никакви медикаменти и хомеопатия. Започна прогресивно намаляване на слуха и силен шум в другото ухо. Лекарите предлагат операция и на другото ухо, но категорично отказвам. Може ли Боуен да повлияе и да стопира намаляването на слуха в другото ухо и да намали световъртежа? Благодаря!

  • Здравейте!
   Имал съм подобни случаи. Обикновено за световъртеж, замайване и шум има резултат само след 3-4 процедури.
   Относно възстановяване на слуха за сега съм нямал потвърден резултат, но вярвам, че е напълно възможно. Просто иска повече постоянство и работа. Разбира се и малко упражнения за домашно.
   Успех!

  • Здравейте!
   Да, може да се помогне с терапията. Трябва да се направи и хранителен режим и някои други неща също.
   Успех!

 17. Имам проблем следствие оставен от поражението от очен херпес зостер,на лицевият троичен нерв и колко процедури ще бъдат?Това е с оток в лявата лицева част към носът и схванатост с болки в лявото слепоочие? Невралгия на троичният нерв.

  • Здравейте!
   Не мога да кажа колко процедури ще са необходими. Минимума за този проблем е 4-5 процедури, след които обикновено има някакъв резултат.

  • Здравейте!
   Трябва да сте много търпелива и упорита.
   Т.е. трябва да се направят повече сеанси и ще видите резултата.
   Разбира се, това върви и с хранителен режим и ред други неща.

   • Здравейте терапията може ли да помогне при голям възел на щитовидната жлеза, целта е да се избегне операция?

   • Здравейте,
    да, може да се помогне, но трябва и хранителен режим и някои други дейности.
    Успех!

 18. При профилактика ми установиха хипофункция на щитовидната жлеза и Хашимото? Можете ли да помогнете за възстановяване на щитовидната жлеза?

  • Здравейте!
   Нямал съм до сега подобен случай, но вярвам, че може. Трябва да се пробва. Докато не се направят няколко сеанса няма да се разбере.
   Успех!

  • Здравейте! Да, може. С вашето активно участие разбира се. Може да се спре появата на нови петна и разрастването на наличните.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s