БОУЕН ПОМАГА ЗА ХИДРАТАЦИЯТА НА НАШЕТО ТЯЛО

Боуен терапевтите използват „Движения Боуен” върху мускули, сухожилия и връзки, като ги изместват странично, т.е. напряко на мускула, а не по неговата дължина, както се прави при масажите. С тези движения се изместват не само мускулите, сухожилията и връзките, а и съединителната тъкан, свързана с тях. По този начин тя се разтяга и точно това е целта.

Има теория, според която терапията Боуен работи като спомага за рехидратирането на тялото.

water-drops-1-AJHD
Според нея, в момента, когато съединителната тъкан е най-разтегната, тя е най-способна да приема вода, по същия начин, както пакетче с чай, потопено във вода само с единия си край, ще бъде цялостно намокрено. Т.е. с разтягането на фасцията започва и рехидратирането й, стига в организма ви в този момент да има достатъчно вода.

Ако приемем, че хидратираната съединителна тъкан изисква по-малко енергия за движение, то вместо да използвате 100% енергия, вие ще можете да извършите същите движения с напр. 80% енергия. Т.е. остава 20% допълнителна енергия, която вашето тяло може да използва според приоритетите си: може би за поправка и поддръжка, а може би просто за да сте по-жизнени, щастливи и енергични!

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s