СЛУЧАИ ОТ МОЯТА ПРАКТИКА

БОЛКИ В РАМОТО

Мъж на 33 години. Болки в ляво рамо от 9 месеца. Поставени са 2 инжекции, но не е отбелязано подобрение. Идва по препоръка на приятел, повлиян добре от терапията. След 3 процедури в 3 поредни седмици болка в рамото липсва.


Мъж на 50 г. Идва с поставена диагноза „Омартроза” (артроза на раменна става). Силно ограничени и болезнени движения. След проведени 5 сеанса споделя, че болката е намаляла с 90%.


БОЛКА В КОЛЕНАТА

Мъж на 20 години. От 5 годишен има болка в ляво коляно. Освен от нея се оплаква и от болка в левия хълбок и в областта на кръста – също от ляво. При прегледа установих разместен таз. След втората процедура сподели, че болката в коляното е изчезнала. След 5-та процедура краката вече са с еднаква дължина и липсва всякаква болка.


ДИСКОПАТИЯ

Мъж на 28 години. Идва със силни болки в областта на кръстно-поясната област. С дископатия от 5 години. 2-3 пъти в годината получава кризи и е на легло, със силни болки. Още след първата процедура болката в кръста изчезна. Проведени още 4 процедури с цел разрешаване на проблема и предотвратяване на бъдещи рецидиви.


Мъж на 70 години. От 3 седмици има силни болки в кръста. Диагноза дископатия. Предписани са му таблетки и инжекции, без особено повлияване. След 4 процедури споделя, че болката е намаляла наполовина. След 7-та процедура болката отшумява напълно.


Мъж на 30 г. Идва с оплакване за силни болки в кръста. С дископатия е от 5-6 г. Имал е 3 пъти остри кризи за по 2-3 дни. Лекуван с хапчета и инжекции. Страда и от възпаление на дебелото черво от 5 години. Проведен е курс от 5 процедури, насочен към овладяването на тези два основни здравословни проблема. Болката в кръста отшумя. След месец се обади и сподели, че с колита също вече няма проблеми. Може да яде всичко.


Жена на 60 г. От 3-4 г. се оплаква от периодично появяваща се болка в кръста. Поставена и е диагноза – „Лумбаго”. След направени 5 процедури болката изчезна.


Младеж на 16 г. Диагноза – „Спондилолистеза” (хлъзване на прешлен). Поставена преди година и половина. Предвидена е операция след години, когато спре да расте. В момента на срещата ни има силна болка в областта на кръста и е със стягащ колан. След десетата процедура вече не носи колан. След 12-та – играе баскетбол. След 16-та процедура болката напълно е изчезнала и той се е завърнал към предишния си активен начин на живот и тича по 3-4 км на ден.


Жена на 40 г. Кръстът й блокирал често. Има и диагноза „Междуребрена невралгия”. Получава и често сърцебиене. След извършени 3 процедури сърдечният ритъм се е нормализирал, невралгията е изчезнала. След 6 процедури вече няма болки и блокажи в областта на кръста.


БОЛЕСТ НА БЕХТЕРЕВ

Мъж на 50 години. Открит му е „Бехтерев” при изследвания на окото преди 6 години. Със слабо подвижни рамене и постоянни болки в областта на гръбнака. Силни болки и в краката – не може да върви повече от 300 метра. В момента на идването при мен е със силни болки в раменете и слаба подвижност. Проведени са 2 курса от по 16 процедури с прекъсване от 2 месеца. След първия курс болката в кръста, гърба и раменете изчезна. Пие хапчета 4 пъти по-малко от преди. Появилата се болка в краката постепенно отшумява. Може да върви вече и по 2 км. След втория курс болката в краката е незабележима. По гръбнака и раменете също няма болка.


РЕВМАТОИДЕН АРТРИТ

Млада жена на 23 г. С диагноза „Ревматоиден артрит” и „Синдром на Рейно”, поставени 3 месеца преди да дойде. Оплакванията й са от 6 месеца. Проведени са два курса от 20 и 16 процедури съответно. Още след 6-та процедура се чувства много добре. След първия курс е готова да спре лекарствата. След втория курс на практика е здрава. За двете години след терапията не се е разболявала и не е пила антибиотици.


БОЛЕСТ НА БЮРГЕР

Жена на 35 г. Има здравословни проблеми от 8-9 г. Преди 4 г. в София – ВМА й е поставена диагноза „Бюргер”. След 5 месеца работа краката и ръцете са топли, болката се появява само епизодично – при по-големи натоварвания. Чувства се много добре.


ФИБРОМИАЛГИЯ

Мъж на 45 г. от гр. Попово. Страда от силни болки и схващания по цялото тяло, но най-силно по краката, гърба и раменете от десетина години. През 2005 година му е поставена диагноза „Фибромиалгия” (хронично заболяване, характеризиращо се с болки в мускулите). Пробвал е лечение в санаториуми, обезболяващи, физиотерапия, витални гъби, хранителни добавки, но без резултат. След 18 процедури болката е изчезнала повече от 90% и няма кризи вече осми месец. Вече може спокойно да спи. В момента не се налага да пие обезболяващи.


МИГРЕНА

Жена на 49 г. С остри пристъпи на мигрена от 10 г. на фона на постоянно главоболие. След направени 2 процедури главата я боли само по 2-3 часа на ден. След 4-та процедура – болката трайно изчезна.


Жена на 40 г. Оплаква се от 9 г. от ниско кръвно налягане, световъртеж, главоболие и слабост в краката. През последните 15 дни оплакванията са се засилили. След 2 процедури съобщава за подобрение около 90%. След третата процедура се чувства „супер” (според нейните думи).


Жена на 42 г. Има мигрена от 15 години. Оплаква се и от болки в кръста и гърба. След 6-я сеанс вече няма пристъпи на мигрена и главоболие. След 10 сеанса изчезнаха и болките в гърба и кръста.


Жена на 41 години. Болки в гърба, кръста и врата от близо две години. Мигрена. Доказана шийна остеохондроза. След 5 процедури липсват болки и вече няма мигренозни пристъпи.


ФУНКЦИОНАЛНО БЕЗПЛОДИЕ

Жена на 31 г. Има проблем със зачеването. Правила е две инсеминации. Абсолютно неуспешни по думите й. Качила 7-8 кг. Има завишени антитела. След 17 процедури в рамките на 7 месеца е вече щастливо бременна.


ТЕМПОРО-МАНДИБУЛАРНА СТАВА

Жена на 57 години. Силна болка в TMJ – в Темпоро-Мандибуларната Става. Поставени са 2 различни диагнози – „Инфекция в TMJ” и „Сублуксация на TMJ”. След 5 процедури болката изчезна.


Жена на 31 г. Невралгия на лицев нерв. След 5 процедури липсват болка и тракане на челюстта.


ДРУГИ СЛУЧАИ

Жена на 36 години. Болка в задната част на крака. Болка в едното рамо. Освен това има бронхит и синузит. Всеки ден ползва капки за нос. След 6 процедури болките изчезнаха, а капките за нос станаха излишни.


Жена на 40 г. Диагноза – „Бурсит на дясна ръка”. Предлагали са й операция. Има и отоци по краката и болки в гърба. След 1 процедура бурситът намаля около 60%, след 3 – изчезна. След 5-та процедура вече няма отоци и болки в гърба и ръката.


Жена на 33 г. От една седмица още със ставането сутрин й се вие свят и продължава през целия ден. Случвало се е и преди, но само за ден. Още след първата процедура виенето на свят изчезва. Направихме още няколко процедури за отстраняване на други неприятни усещания.


Момченце на 4 годинки и половина. От 3 месеца се изпуска почти всяка вечер. След направени 7 процедури нощното напикаване се прекрати.


Дете на 5 г. От три години има кръв във фекалиите. Лекуван без успех. Вече отказват да го приемат в детската градина. Кръв липсва след първата процедура. Направени още 4 за повдигане на имунитета.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s