БОУЕН ЗА БРЕМЕННИ

Техниката Боуен за майки и бебета

МАЙКАТА

Боуен играе съществена роля в опазването на здравето на жената по време и след бременността. Техниката (Терапията) Боуен е важна за предстоящите майки, тъй като е една от малкото, които могат да се изпълняват цялостно, когато пациентката седи или лежи на една страна.

Тъй като центърът на тежестта се променя по време на бременност, напрежението върху гръбначния стълб се увеличава. Много от проблемите по време на бременността са директно свързани със здравето на гръбнака. Често срещани болки при бременни се облекчават лесно и нежно с Техниката Боуен, която е и много успокояваща за бъдещата майка.

Често срещани болки при бременност са:
• Болки в гърба
• Ишиас
• Болки в краката
• Главоболия
• Умора
• Гадене / Световъртеж
• Задух
• Парене в стомаха и хранопровода (heartburn)
• Понижена енергия

Терапия Боуен може да третира всички често срещани болки при бременността!

Гръбнака и таза на бъдещата майка са особено уязвими заради напрежението от износването на нероденото дете. Хормоналните промени правят малкия таз по-мек и гъвкав през късната част на бременността. Тогава е периодът, когато ужасните болки в гърба не само се усилват, но започват да стават и по-чести докато бебето става по-тежко. Нестабилността на таза може да доведе до опъвания и стягания, усещани в гръбнака и поддържащите мускули и връзки.

Бременността може да създаде нови проблеми или да изостри вече съществуващи такива.

Процесът на раждане създава огромно напрежение и разтягане върху скелетно-мускулната система. Това включва гръбнака, таза, поддържащите мускули и връзки.

Тъй като тези структури са по-меки и гъвкави известно време след раждането, поради хормонални промени, те са изложени на по-висок риск от травми и наранявания.

Самото раждането може да остави майката в състояние на силна болка в кръста и таза. Към това може да се прибави и напрежението върху гръбнака по време на храненето на бебето и другите грижи, нужни за него.

Повечето Боуен процедури могат да се изпълняват върху бъдещата майка почти до самото започване на раждането. Има някои процедури Боуен, които могат да се изпълнят в рамките на часове след раждането. Тези движения помагат на тялото да се успокои и да се върне към естественото си състояние, в което се е намирало преди бременността.

ДЕТЕТО

Раждането е един от най-травматичните процеси, през които може да премине едно дете. На бебето може да се приложи терапия Боуен около един ден след раждането. Тъй като е много нежно, бебето почти не осъзнава че е лекувано.

Терапия Боуен може също да лекува:
• Бебешки колики
• Размествания в гръбнака по време на раждане
• Показва чудесни резултати и за хълцане

Едно от чудесните неща за Терапия Боуен е, че може да лекува от няколко дневна възраст до дълбока старост. Няма никакви ограничения за възрастта. Всъщност, Терапията Боуен доказано се справя отлично с колики и може да помогне да успокои хиперактивни деца.

УСПЕХЪТ

Успешно раждане, едновременно за майката и детето, ще бъде постигнато много по-лесно когато грижата за здравето се постави като съществен елемент по време на бременността, раждането и след това. Терапия Боуен може да помогне в поддържането на здравето и релаксацията едновременно на майката и на бебето.

Много бъдещи майки са открили Терапия Боуен по време на бременността и са продължили да я използват след раждането на бебето; и майката и детето стават клиенти на Боуен.

БЕЗПЛОДИЕ

Техниката Боуен има програма за безплодие за двойки, които се опитват да заченат и са отхвърлили възможните други проблеми. Тестовете в Австралия, Нова Зеландия и Великобритания имат феноменален успех. За двойки, които се интересуват от Програмата за Безплодие на Терапия Боуен, моля свържете се с най-близкия Боуен Терапевт за повече информация.

Източник

Реклами

2 thoughts on “БОУЕН ЗА БРЕМЕННИ

    • Благодаря за пожеланието! Съдейки по резултатите и интереса на хората, определено смятам, че популяризирането върви с големи темпове ! 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s