МНОЖЕСТВЕНА СКЛЕРОЗА

МНОЖЕСТВЕНА СКЛЕРОЗА (MULTIPLE SCLEROSIS), жена в трийсетте, продължаващо лечение

Мери е майка на 3 момчета. През лятото на 2002 година й е съобщено, че вероятно й остават още 2 години живот, заради МС, от която е страдала. Боуен терапевтът Джой Уест видял Мери за първи път след като диагнозата й вече била поставена. На този етап тя не е можела да ходи сама без помощ, почти е била изгубила способността си да говори и не е имала сила в горната част на тялото си. Мери не е искала да приема предписаните й лекарства, а вместо това избрала да приложи безглутенова и безмлечна диета. Джой я изпраща за преглед и лечение в имунологична/уелнес клиника в Чехия и там тя започва интензивна диетична подкрепа. Джой я видял отново след 2 месеца и започнал ежеседмични процедури Боуен. Тогава тя вече е показвала подобрение, но с включването на Боуен процедурите се появило бързо подобрение по всички проблеми. Когато Мери дошла за първи път, трябвало визуално да провери къде се намират краката й преди да ги качи на кушетката, но след третата процедура това вече не било нужно.

Речта й се възвърнала и била гладка с изключение на изпусканите от време на време думи – обикновено речта се възвръща най-трудно. След 3 Боуен процедури тя започнала отново да ходи сама без помощ и да свири на пиано. След това тя можела да идва сама на процедури без придружител (въпреки, че винаги някой я е докарвал, защото за нея още не е било безопасно да шофира). Консултантът на Мери е напълно изумен: първата му мисъл била, че може диагнозата да е сгрешена. Прегледали всички предишни резултати от скенерите и е сигурно, че диагнозата не е сгрешена, тъй като лезиите се виждали ясно на снимките. Мери няма скорошни снимки, за да провери дали лезиите са намалели. Съветът на консултантът бил: „Не знам какво правиш, но продължавай да го правиш”. Подобрението на Мери е забележително и тя се убеждава в това, когато ходи на физиотерапия за упражнения и вижда как другите МС пациенти се влошават. За нея, комбинацията от промяна в диетата заедно с редовното Боуен лечение са довели го огромна промяна в прогресирането на МС. (През 2005 година тя все още е добре.)

Вижте още случаи

Представените случаи показват силата и ефективността на Боуен. Въпреки че тук се описват подобрения на определени състояния, важно е да се знае, че това не е гарантиран лек за всички случаи с такива проблеми. Техниката Боуен лекува тялото като цяло, а не специално болестта. Въпреки това има много примери, при които представените проблеми са решени.

Източник

1 thoughts on “МНОЖЕСТВЕНА СКЛЕРОЗА

  1. от прочетеното разбрах,че всичко е строго индивиадуално и че всеки има шанс стига да го намери преди тази коварна болест да напредне безвъзратно.

Вашият коментар